Denemarken: Falster en Bogø

Denemarken: Falster en Bogø

Om op Falster te komen is er een brug voor al het verkeer aangelegd. Samen met auto’s en treinen fietsten wij Nykøbing binnen, een aangename stad om even te blijven en ook om uitgebreid boodschappen te kunnen doen. We vervolgden de Oostzeeroute naar de andere kant van het eiland. Hier ligt het mooiste strand van Denemarken, tenminste dat zeggen zelf. Tegen het lange, maar nog steeds niet brede zandstrand ligt een grote verzameling van vakantiehuizen en campings, genaamd Marielyst. De plaats is gericht is op autobezit en minder op fietsers. Dat is tenminste onze conclusie omdat er maar een (budget) supermarkt te vinden was.

Denemarken Oostzeeroute: AlsÆrøLangelandLollandFalsterBogøMønSeelandFunen-Langeland-Ærø-Als

Denemarken Oostzeeroute (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel en bol.com)  

Na twee dagen strand en camping met grote speeltuin, was het tijd om weer in te pakken en op te zadelen. “He, ik zie windmolens. En hé , wat is dat nou voor een gek huisje?” “Dat is een transformatorhuisje” “Wat is dat?” We waren duidelijk weer op weg naar nieuwe indrukken. Op mij maakte het (fiets)pad ten noorden van Marielyst door het bos en vlak langs de zee de meeste indruk. Ik rook de zilte zeelucht en de frisse boslucht, ik hoorde het geritsel van de bladeren en van het neerslaan van de golven, ik zag het strand, de rotsen, de boomwortels. Een prachtig stukje dat zo langs de oostkant van Falster gaat. De fietsroute van Berlijn naar Kopenhagen gaat hier trouwens ook langs, mocht iemand dat willen gaan fietsen!

In Stubbekøbing, ook weer zo’n typisch karakteristiek havenplaats, hebben we de eerste regen gehad. Het zat er aan te komen. We zagen de bewolking binnenkomen, we voelden het kouder worden. Passende kleding hebben we aangetrokken, en zo zijn we op de veerboot Ida naar Bogø gestapt. Veel andere fietsers waren er, allen onderweg naar Møn. Het was leuk om ervaringen uit te wisselen: Hebben jullie al veel regen gehad? (nee, dit is de eerste regen sinds 1.5 week) Hoe fietst dat nou met een aanhangfiets? (Gaat prima, is heel leuk) En waar zijn jullie vertrokken, toch niet helemaal uit Nederland (nee)

Weinig kan ik vertellen over Bogø, sorry. We waren er slechts tien minuten, onderweg naar…Møn.

1 gedachte over “Denemarken: Falster en Bogø”

  1. Hey Marieke, zojuist heb ik alle Denemarken columns tot nu toe uitgeprint om aan mijn ouders te laten lezen dit weekend. Dat zijn echte Denemarken-lovers. Ze zullen smullen!

Een reactie plaatsen