Denemarken: Als

Denemarken: Als

Het startpunt van onze Deense fietsvakantie was op het eiland Als, in Fynshaven. Niet echt een inspirerende plaats, maar met een haven waarvandaan de boten naar zowel Funen als naar Aero vertrekken is het wel handig om hier de auto op een van de twee campings achter te kunnen laten. Tevens was het de eerste kennismaking met zowel Denemarken, Denen, Deense kronen als Deense campings, Deense kust en Deense bewegwijzering.

Denemarken Oostzeeroute: AlsÆrøLangelandLollandFalsterBogøMønSeelandFunen-Langeland-Ærø-Als

Denemarken Oostzeeroute (Ook te koop bij fietsvakantiewinkel en bol.com)  

De bewegwijzering van routes is voortreffelijk te noemen. De taal is onverstaanbaar.  De munt is lastig om te rekenen en Denen zijn over het algemeen best vriendelijk. De campings hebben standaard een keuken, sommigen voorzien van magnetrons en ovens. Als we het hebben over de Deense kust dan is daar heel erg veel van. Niet echt zandstranden, vaker zijn het kusten met keien en stenen en een laag zeewier. De zee is echter lekker lang kniediep, dus ideaal voor kinderen om lekker in te spelen.

Omdat we een dag rust hadden ingebouwd alvorens echt te gaan fietsen, en het natuurlijk kriebelde om toch te gaan fietsen, zijn we naar Mommark gegaan. Hier vandaan vertrok vroeger de boot naar Skoby op Aero. In de oude editie van de Bikeline fietsgids staat het nog zo aangegeven. Nu is het een kleine haven met een zandstrandje erbij. Tussen Fynshaven en Mommark heuvelt het, glooit het landschap en zie je boerderijen en landerijen. Ach, hoe liefelijk! En hoe goed om even te wennen aan het fietsen hier, ook al is het nog zonder bagage. Leuk trouwens ook om al andere fietsers tegen te komen die vol bewondering naar onze aanhangers zitten te kijken.

2 gedachten over “Denemarken: Als”

Een reactie plaatsen