Zo kan het ook: de kindertandem

Afgelopen weekend heb ik een zogenaamde kindertandem gehuurd. Het idee is simpel, de uitwerking geniaal. Op een normale tandem stuurt de persoon die voorop zit. Op een kindertandem is het juist omgekeerd: de achterste stuurt en schakelt (en trapt het meeste) en voorop fietst het kind. Sturen kan het kind niet, fietsen wel. Als kind is dit natuurlijk geweldig, het idee dat je zelf fietst en je moeder fietst achter je! Zusje dat achterop zit heeft niet dat fantastische vrije uitzicht! En als ouder vervoer je je kinderen op een fiets.

Meer lezenZo kan het ook: de kindertandem

Bukfiets

Ik heb mezelf een nieuwe fiets kado gedaan: een Koga Myata World Traveller, 26 inch, Deore Xt, etc. Oftewel, ik heb een bukfiets gekocht. (Een bukfiets is een fiets waarop je in tegenstelling tot een ligfiets niet liggend, maar gebukt op fietst)

Ik kon het volgens mij niet beter treffen om vandaag mijn eerste fietstocht te ervaren:

Helm

Ben je klein, leer je fietsen, dan hoort een helm bij. Met deze stelling kun je het eens of oneens zijn, maar een peuter van twee is heel blij dat ze nu ook een helm heeft.

De voorop en de achterop

De voorop en de achterop. Zo noemen mijn peuters de fietszitjes. Ik heb ze tweedehands gekocht maar de zittingen waren weg of heel lelijk. Daarom heb ik twee jaar geleden voor het voorzitje een handgemaakt kussentje in Mexicaans tafelzeil gekocht. Je kent die stof wel: vrolijke motieven waar je ook tassen van kunt krijgen. Ik had zulke vrolijke fietstassen maar die zijn exact drie jaar geleden samen met mijn vorige fiets gestolen.

Meer lezenDe voorop en de achterop

Eten

Tijdens ons proefweekendje weg naar Camping de Roos, mei 2009 Hoewel we de brander en de pannen mee hadden, hebben we ze niet gebruikt. We hebben gebruik gemaakt van (de faciliteiten van) de caravan van mijn ouders. Voor de fles van de jongste  hadden we een thermosfles heet water. Voor het avondeten maakten we haar … Meer lezen Eten